REGULAMENTUL

de organizare şi desfăşurare a concursului de alergare

Forest Run – Băneasa”

(etapa a VI-a din primul sezon al Forest Run Grand Prix)

27 aprilie 2014, Pădurea Băneasa

1. Preambul

Forest Run Grand Prix” este o serie de concursuri de alergare, compusă din 6 etape, ce are drept scop promovarea alergării în natură în orice condiţii meteorologice precum şi de a atrage atenţia asupra beneficiilor pe care un stil de viaţă activ le are asupra sănătăţii.

În data de 31 martie 2013 a avut loc la Pădurea Cernica o etapă “pilot”, ale cărei rezultate nu vor intra în clasamentul general.

Fiecare etapă va avea un regulament propriu ce va afişat pe site-ul www.forestrun.ro.

La fiecare etapă vor fi premiate primele 3 locuri la categoriile masculin şi feminin, cu câte două categorii de vârsta fiecare.

Pentru participarea la o etapă va fi aplicat următorul sistem de punctaj:

- locul 1 – 15 puncte
- locul 2 – 12 puncte
- locul 3 – 10 puncte
- locul 4 – 8 puncte
- locul 5 – 7 puncte
- locul 6 – 6 puncte
- locul 7 – 5 puncte
- locul 8 – 4 puncte
- locul 9 – 3 puncte
- locul 10 – 2 puncte
- locul 11 şi următoarele – 1 punct

2. Date generale despre competiţie

Concursul de alergare “Forest Run – Baneasa”, a sasea etapă a “Forest Run Grand Prix”, este organizat de către SC IME ROMÂNIA, cu sprijinul Asociatiei Pegas Triatlon Club si a Primariei Municipiului Bucuresti.

Regulamentul este disponibil on-line pe site-ul www.forestrun.ro precum şi la locul de desfăşurare a competiţiei.

Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin Regulament.

3. Caracteristicile competiţiei

Forest Run – Baneasa” se va desfăşura duminică, 27 aprilie 2014, începând cu ora 10.30, în Pădurea Baneasa, conform celor prevăzute în prezentul regulament.

Accesul în zona de concurs se poate face cu autoturismul personal, în zonă fiind disponibile locuri de parcare în număr limitat, sau cu liniile de autobuz RATB 148 si 301.

Competiţia se va desfăşura în Pădurea Baneasa şi va cuprinde o singură probă, ce va consta din parcurgerea unei distanţe de cca 10 km, mai exact din parcurgerea de 2 ori a traseului de concurs.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseul în funcţie de condiţiile meteorologice. Se va alerga pe poteci de pământ si pe o portiune de drum asfaltat, fiind recomandată încălţăminte de trail.

Zona de concurs este inchisa circulatiei auto.

Traseul va fi însemnat cu bandă de avertizare şi va fi supravegheat de arbitri responsabili pentru parcurgerea traseului în totalitate şi în deplină siguranţa de către toţi competitorii.

Orice tentativă de fraudă (“tăierea” traseului, efectuarea unui număr mai mic de ture, etc) va fi sancţionată prin descalificare.

La competiţie poate participa orice persoană pasionată de alergare, care a împlinit 18 ani cel mai târziu în ziua desfăşurării competiţiei şi căreia starea de sănătate îi permite să alerge pe distanţa menţionată.

Participanţii vor fi diferenţiaţi, în funcţie de vârstă si sex, pe următoarele categorii:

- feminin:18-29 ani şi peste 30 ani

- masculin:18-39 ani şi peste 40 ani

Concurenţii vor participa la competiţie cu propriul echipament. Se recomandă un echipament corespunzător condiţiilor meteorologice şi de teren în care se va desfăşura concursul: încălţăminte antiderapantă, pantaloni lungi, bluză cu mânecă lungă, jachetă impermeabilă in caz de precipitatii.

4. Procedura de înscriere cuprinde următoarele etape:

a. Completarea formularului de înscriere până vineri, 25 aprilie 2014, ora 20.00.

Acesta va fi disponibil pe site-ul evenimentului, www.forestrun.ro.

Se recomandă ca participanţii să se înscrie din timp, deoarece NU SE FAC ÎNSCRIERI LA FAŢA LOCULUI.

b. Plata taxei de participare.

Achitarea taxei de participare se va face în acord cu indicaţiile din pagina dedicată subiectului.

Taxa nu se returnează în cazul neparticipării la competiţie.

c. Validarea înscrierii.

Organizatorul va verifica periodic plăţile efectuate. Participanţii a căror plată a fost înregistrată vor fi evidenţiaţi prin menţiunea “validat” trecută în dreptul numelui lor în lista participanţilor.

Se recomandă ca participanţii să verifice validarea înscrierii la câteva zile după efectuarea plăţii şi să semnaleze eventualele probleme organizatorului.

Din cauza procedurilor bancare, este posibil ca plăţile efectuate cu mai puţin de 48 de ore înainte de închiderea înscrierilor online sau ulterior acestui moment, să nu fie înregistrate în timp util. Cei aflaţi în această situaţie trebuie să trimită dovada efectuării plăţii prin e-mail la adresa contact@forestrun.ro sau să o prezinte la ridicarea kitului de concurs. Cei care nu prezinta dovada platii nu vor putea ridica kitul de concurs.

5. Declaraţia pe propria răspundere

Participanţii vor completa şi semna o declaraţie pe propria răspundere care să ateste printre altele acceptarea regulamentului şi faptul că se consideră apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie.

Declaraţiile pe propria răspundere se vor depune pe baza unui act de identitate în original, în momentul ridicării pachetului de concurs.

6. Pachetul de concurs

Pachetul de concurs cuprinde: număr de concurs, acces la punctul de revitalizare, înregistrarea timpului şi înscrierea în clasament, medalie de finisher, diplomă electronică.

Pachetul de concurs va fi primit numai după depunerea declaraţiilor pe propria răspundere.

Numărul de concurs este obligatoriu să fie purtat pe toată durata desfăşurării competiţiei, la loc vizibil, în partea din faţă a echipamentului. Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează prin descalificare, organizatorul neavând nici o obligaţie privind înregistrarea participantului în clasamentul final.

Numărul de concurs nu este transmisibil. “Împrumutarea” numărului de concurs unui alt concurent va fi sancţionată prin descalificare.

Ridicarea pachetului de concurs va putea fi efectuată fie de la sediul IME Romania SRL (Str. Popa Soare nr. 61, zona Foişorul de Foc – Piaţa Traian), sâmbătă 26.04.2014, între orele 15.00 -18.00, fie la locul de start, în dimineaţa cursei, intre orele 9.00 – 10.00.

7. Start şi limită de timp

Startul competiţiei se va da la ora 10.30, iar limita de timp pentru parcurgerea traseului este de 90 minute. Continuarea cursei după depăşirea timpului limită este interzisă.

8. Premii

La sosire, toţi participanţii vor primi medalie de finisher, in limitele art 4 lit d.

Primii 3 clasaţi la fiecare categorie vor primi diplome, medalii şi premii din partea sponsorilor.

Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 12:00.

Clasamentul final pentru fiecare categorie va fi publicat ulterior pe site-ul www.forestrun.ro.

9. Condiţii administrative

Organizatorul nu va pune la dispoziţia participanţilor vestiare.

Bagajele participanţilor vor fi depozitate într-un loc supravegheat de voluntari şi vor putea fi recuperate ulterior în baza numărului de concurs. Organizatorul nu-şi asumă responsabilitatea pentru pierderea, furtul sau deteriorarea bunurilor personale ale participanţilor. Pentru evitarea incidentelor neplăcute, se recomandă ca participanţii să nu lase în bagaje bunuri de valoare.

10. Alte menţiuni

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament până la data competiţiei. Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor în timp util.

 

Persoane de contact:

Ştefan Oprina – telefon: 0744 430 626

Alexandru Tatu – telefon: 0737 040 556