„Cel mai important … este … să participi”

Aceste cuvinte desprinse din jurământul olimpic reprezintă probabil cel mai bine idealurile lui Pierre de Coubertin.
Sub acest motto se va desfăşura a treia etapă a „Forest Run Grand Prix”, care va avea loc în data de 9 februarie 2014 într-o locaţie de 5 stele. Stele? Pardon. 5 cercuri. Olimpice, pentru că gazda evenimentului este Centrul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani.

Forest Run oferă astfel alergătorilor amatori o ocazie rară: aceea de a concura (de a lua startul şi de a sosi) pe pista stadionului de atletism din Centrul Olimpic. Totodată, şansa de a vizita această bază, cu facilităţile de care beneficiază campionii României, pot reprezenta o motivaţie în plus în activitatea ulterioară.

Apoi, pe parcursul celor 4,5 km ai traseului din Pădurea Snagov aveţi ocazia să vă simţiţi personaj principal în cartea “Born to run”: pădurea este plină de căprioare pe care puteţi încerca să le prindeţi alergând.

Traseul se parcurge de două ori, la a doua tura puteţi să vă măsuraţi puterile cu un iepure sau vreun fazan. Aceştia sunt la tot pasul prin pădure, spre deosebire de mistreţi, care au lăsat doar urme.

Pentru că “vânătoarea” s-ar putea să provoace sete, pe traseu va fi disponibil un punct de hidratare. Cu tolba plină sau nu, sunteţi aşteptaţi pentru un ultim tur de pistă pe Stadionul Olimpic.

Festivitatea de premiere va avea loc în Sala Polivalentă, unde sunt aşteptaţi toţi concurenții pentru a depăna poveşti (vânătoreşti sau despre alergare) şi pentru a savura o porţie de paste.

La recunoaştere am zărit şi ghiocei, dar condiţiile meteo anunţate ne fac să credem că îi vom vedea cu adevărat doar pe 1 Martie, când vă aşteptăm la etapa a IV-a a Forest Run Grand Prix, pentru a le sărbători pe colegele noastre alergătoare în ziua în care, oficial, vine Primăvara!

Înscrierea

Pentru înscrieri citiţi cu atenţie cap. 4 din Regulament!

Programul competiției

09:00 – 10:00 – Efectuarea de plăți la fața locului

10:30 – 10:45 – Ședință tehnică

10:45 – 10:55 – Încălzirea participanților

11.00 – START

11:35 – Sosirea primilor concurenți

13:30 – Festivitatea de premiere

 

Deplasare la locul de start

Auto: Din Bucureşti se iese pe DN1 către Ploieşti. În Ciolpani, imediat la intrarea în localitate, la prima trecere de pietoni se face la dreapta (există indicator către Complexul Olimpic). Apoi la bifurcaţie se face stânga către studiourile Castel Film (de aici deja se vede noctura stadionului din Complexul Olimpic).

Microbuz: De la Casa Presei circulă linia 441 până în Izvorani. Microbuzul ajunge în Izvorani “la bisericuţă” la circa 800m de Complexul Olimpic. La cererea pasagerilor, şoferul poate opri şi la Complexul Olimpic.

Pentru plecare, aveţi la dispoziţie cursa de la 8:45, iar drumul durează aproximativ o oră. La întoarcere, este disponibilă cursa de la 14:30 sau vă putem ajuta să găsiţi la faţa locului persoane care mai au locuri libere în maşină.

Pentru mai multe informaţii privind linia 441, puteţi lua legătura cu şoferul la numărul de telefon 0769.030.972.

 

izvorani1

izvorani2